СМО събрание – 10.04.2021

 1. Секретар на СМО остава Милен Георгиев.
 2. Календар 2021
 3. Арбитраж ще се сформира от
  1. Валентин Стойчев (The Devils MC)
  2. Александър Вълчев ( The Sharks MC)
  3. Красимир Симеонов (Stormbringers MCC)
 4. За откриването на паметника се предвижда затварянето на пътя към гледката за ежедневния трафик. Очакват се гости от цяла Европа. На следващото събрание се очаква по-голяма яснота за това какви средства ще останат след откриването.
 5. Инициатива за подпомагане на бългаското изкуство – бе решено да се спомогне танцовата трупа на Александра Драгова за участието им в 57-ят Световен танцов конгрес, където ще участват с преставлението “Втора кожа”. От всеки клуб се събират по 100лв. Ще има поставена кутия на откриването на Варна с цел събирането на необходимите средства за подпомагането този спектакъл да бъде представен на конгреса. (За участието в проекта са необходими средства за пътни разходи, нощувки и такси участие).
  • Информация за спектакъла: През 2020 е създаден танцовия спектакъл “Втора кожа” от Александра Драгова, заедно с нейните танцьори Калина Кръстева, Денислав Иванов и Бетина Димитрова, ученици от НУТИ и студенти от НБУ. След премиерата на спектакъла, която се е състояла на 30 януари, проектът е изпълняван няколко пъти. Бил е част от няколко инициативи, свързани с изкуство, включително и по време на пандемията. Бил е излъчен в Централата на ЮНЕСКО в Париж като част от честването на Денят на танца. По-рано тази година е селектиран за участие в 57ми Световен танцов конгрес, организиран от INTERNATIONAL UNESCO DANCE COUNCIL CID C/O UNESCO в Държавния кремълски дворец, Москва, Русия на 3-7 май. 
  • Световните танцови конгреси, организирани от INTERNATIONAL UNESCO DANCE  COUNCIL CID C/O UNESCO, под егидата на Министерството на културата Русия и  Националната комисия на ЮНЕСКО, са едни от най-значимите световни културни  събития и са най-големите събрания на танцови специалисти от цял свят, най-добрата  възможност за представяне на работа пред широка аудитория от практикуващи,  преподаватели по танц, хореографи, изследователи, журналисти, организатори и  критици от близо 50 държави. Участието в конгреса ще даде възможност да представим българско творчество пред  международна публика. Проектът насърчава приобщаването, професионализма и  културния обмен между млади творци, което и е една от основните цели на ЮНЕСКО.  Утвърждава, че танцовото изкуство е  средство за диалог и интеграция, тъй като за него не съществуват езикови бариери.